14.1.2013

Matkalle mukaan -pussukka ja alusvaatteita

Käyköhän kenellekään muulle näin:

Menin työhuoneeseeni ajatuksenani tehdä itselleni matkalle mukaan otettava pussukka. Olin edellisenä iltana silittänyt fazerin sinisiä karkkipapereita ja vakaa aikomukseni oli tehdä pussukka niistä papereista. Päälle piti tulla kristallimuovista kuori. Otin varastoistani pellava(sekoite)kangasta palan ja aloin miettimään mallia mielessäni tämä ystäväni tekemä pussukka (josta ei vielä silloin ollut tuota tutorialia). Tein yhtenäisen suorakaiteen mallisen palan ja sivuihin vähän ylöspäin kapenevat palat, jotka oli pyöristetty kulmista. Sitten tein vielä yläreunaan suorakaiteen mallisen kappaleen vetoketjulle.

Sitten katsoin kangasta tarkemmin, enkä voinutkaan peittää sitä karkkipapereilla, se suorastaan kerjäsi nauhoja kaverikseen. Silitin kankaan toiselle puolelle puuvillatukikankaan ja aloin suunnittelemaan nauhoja ja ompeleita. Piirsin haihtuvalla tussilla muutaman viivan ja ompelin niihin ruskealla langalla koristeompeleita, eri puolille erilaiset eli yhteensä 6 erilaista ommelta. Sitten silitin nauhojen taakse kaksipuolista liimanauhaa (tullut jonkun verhopaketin mukana) ja silitin ne paikalleen + ompelin nauhat kiinni. Ompelin myös vetoketjureunoihin ruskeaa joustokanttia (nurinpäin) ja vetoketjun. Ompelin pussukan päätypalat kiinni, en kuitenkaan voinut tehdä ulospäin tulevia saumoja vaan ne tulivat sisäpuolelle.

Tähän projektiin meni parin illan ompelutunnit (yhteensä taisi olla 3 tuntia). Siis ompeluun meni aikaa vähemmän, suunnitteluun ja silittämiseen sitäkin enemmän.

Ompelun aikana ja seuraavan yön ja päivän aikana mietin kuumeisesti, mitä laittaisin pussukkaan vuoriksi tai miten saisin pussukasta kosteutta kestävän. Olin kerran jo leikkaamassa muovista siihen vuorta, mutta sitten jäin miettimään, että tähän ei vaan sovi muovi. Sitten työpäivän aikana mietiskelin mahdollisuuksia hankkia siihen muovitettua kangasta esim. suihkuverhokangasta. Sitten äkkiä mieleeni tuli tämä takki ja se, että väkisin kangasta on jäänyt yli. Illalla sitten pääsin penkomaan kangasvarastojani ja kangas löytyi ja se oli juuri hyvää tähän pussukkaan. Tein vuoreen myös muutaman taskun, Yläosan vetoketjuosien vierestä jätin vuorin pois eli se yltää pussukan yläreunaan saakka. Loppuosaan käytin pari lisätuntia.

Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen. Täytyy vielä mainita, että alkaessani ompelemaan pussukkaa, tuli toinen ompeluystäväni mieleen koko ajan. Tämä sopisi hyvin hänen tyyliinsä. Ei siis tullut muovitettua karkkipaperipussukkaa, vaan tuli pellavainen pussukka koristenauhoilla ja tikkauksilla:

Malli oma kehitelmä, kangas omista varastoista pellavasekoite, nauhat Karnaluks (Tallinna), vuorikangas omista varastoista, vetoketju metrivetoketju omasta varastosta.

Tässä toisen puolen ompeleet

Tässä taas toiselta puolelta

Olen taas viime aikoina ommellut käyttööni muutamat alusvaatteet. Tässä yhdet niistä:

Malli liivit MakeBra 4011, malli alushousut sekoitus ottobren kaavaa ja sloggin mallia, kangas Abakhan fabrics (Tallinna), alushousuissa haaraosassa coolmax omista varastoista.2 kommenttia:

  1. Niin hienot, niin hienot! Sekä alusvaatteet että Unisukan syylinen pussukka.

    VastaaPoista
  2. Siis voi, miten liikuttavaa, että olet monta tuntia miettinyt just mua <3 Kyllä, pussukka on Hieno ja noi alusvaatteet, vau!! Kosteussuojakangas on tosiaan aivan omiaan pussukoihin, suosittelen myös uikkaripusseihin, jos vielä jäi jämiä.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, ilahdun kovasti kaikista kommenteista!