30.12.2012

Joululahjajuttuja aikuisille

Lasten lisäksi olen tämän joulun alla ja vähän jälkeenkin lahjonut aikuisiakin. Kaikista lahjoista ei tietysti ole kuvaa, mitenkäs sitä kaiken voisi jouluhössäkässä ehtiä kuvaamaan. Mutta tässä jotain mitä olen tehnyt:


Tässä tyttärelleni ompelemat tyynynpäälliset. Tein sekä sisätyynynpäälliset (vaaleat), että tyynyjen päälle tulevat näkyvät päälliset. Kankaana Ikean tummanharmaa paksuhko puuvillakangas. Päällystimme kankaalla tuolinpäälliset, kun olin käymässä Tallinna reissun yhteydessä ja nämä palaset jäivät jäljelle. Tytär täyttää tyynyt omilla vanhojen tyynyjen täytteillä. Päällimmäisissä päällisissä on vetoketju keskellä.

Edellisen kuvan kangasta jäi vielä tällaisen pussukan verran. Kaavana käytin moneen kertaan testattua Hipun blogin pussukka-ohjetta hieman suurennettuna. Sisäpuolen kankaana käytin varastosta löytynyttä punaista PUL-kangasta. Vetoketju omista varastoista.
Tällaisia/samantyyppisiä kasseja ompelin useamman satsin eri henkilöille annettaviksi. Osa sai sisällökseen "herkkukori-tyyppisesti" joulunajan tarvikkeita. Taskussa on vetoketju, jotta sinne saa tarvittaessa laitettua esim. rahat tai kortin matkaan. Mallin olen itse kehitellyt. Kangas omista varastoista. Ompelin pari kassia mm. kirpputorilta ostetusta verhosta.
Nämä kassit ompelin eilen eli vasta joulun jälkeen. Lupauksen annoin kuitenkin jo ennen joulua ommella kassit myös molemille aikuisille tyttärilleni (19 ja 20 v). Punainen menee vanhemmalle, yksi sinisistä nuoremmalle. Sinisiä kasseja jäi vielä itsellenikin ja pari jätän vierasvaraksi eli voi viedä kylään mennessä. Punainen kangas omista varastoista, sininen ostettu Ikeasta.
Kassin ohje: Merkitsen tähän muistiin ja tietysti myös halukkaille tiedoksi näiden sinisiin kasseihin käytettyjen palojen mitat sekä ompelujärjestyksen. Kassikpl 48 x 112 cm, taskukappaleet 5 x 20 cm ja 22 x 20 cm, hihnakappaleet 11 x 100 cm. Vetoketju 21 cm, heijastinnauhaa 21 cm (lev. 1,2 cm). Ompelin ensin vetoketjun oikeat puolet vastakkain pienempään taskupalaan, sitten isompaan taskupalaan, silitin ja tikkasin vetoketjun päältä. Ompelin heijastinnauhan ylemmän reunan taskun alareunaan. Silitin kassikappaleiden yläreunat ja tikkasin kiinni. Kiinnitin taskun kassikappaleen keskelle n. 8 cm yläreunasta. Ompelin hihnakappaleet putkeksi ja käänsi oikein päin ja silitin päältä sekä päihin taitokset. Neulasin toisen hihnan taskun sivuille (varmistaen, että tasku jää hihnan alle) ja tikkasin kiinni tehden ensin alakulmaan neliötikkauksen, sitten ommellen hihnan reunaa toisen päänalareunaan saakka, sinne neliötikkaus ja takaisintulomatkalla neliötikkaukset reunoihin. Toisen hihnan kiinnitin samalla tavalla toiselle puolelle kassia. Ompelin kassin saumurilla ensin päällipuolelta ja silityksen jälkeen sisäpuolelta n. 1 cm:n päästä. Silitin kassin kulmiin taitokset pohjalle ja tikkasin ne kiinni n. 3 cm:n päästä. Silitin kassin ja merkin paikoilleen.


Tässä melko surkeassa kuvassa kassi käytössä, sisällä 4 x maitopurkki.

Signeeraus myös kaikissa kasseissa.
Muutamia Ounasvaarapipoja ja saman lehden lapasia tuli myös tehtyä. Osa koossa L aikuisille ja osa koossa M lapsille. Kankaina Majapuun merinovillat. Hatuissa tupsun paikalla heijastinnauhaa. Kaavat Ottobre 6/12 (lasten lehti). Kaavaa olen muokannut sen verran, että lapasten pää on pyöreä, ei teräväkärkinen. Kaikki nämä ovat vuorettomia eli menevät joko jonkin toisen pipon/lapasen kanssa tai sellaisenaan.

Pipotkin saivat oman tuotemerkin.


1 kommentti:

Kiitos vierailusta blogissani, ilahdun kovasti kaikista kommenteista!